Welkom
Over Valuedge
Andere aanpak
Rendementen
Kosten
Publicaties
Inloggen
Contact
 
 

Kosten

 
De totale kosten van vermogensbeheer bij Valuedge bestaan uit drie componenten:
  1. Vergoeding Valuedge
  2. Kosten bank (Binck Bank)
  3. Kosten van beleggingsproducten (ETF’s / Beleggingsfondsen)

Vergoeding Valuedge
Voor de dienstverlening van Valuedge rekenen wij elk kwartaal een service fee. Deze service fee bestaat uit twee delen: een percentage van de waarde van de beleggingsportefeuille + €40 (ex BTW). Wij bieden de optie om voor een tarief met of zonder performance fee te kiezen. De performance fee bedraagt 10% van het netto rendement boven 2%. Wij werken daarbij met een zogenaamde ‘High Water Mark’. Zie onderstaande tabel voor de tarieven.

Kosten bank (Binck Bank)
Binck Bank rekent kosten voor de bewaring van effecten (bewaarloon) en voor het uitvoeren van transacties. In overleg is het ook mogelijk om bij andere banken een rekening aan te houden. Klik hier voor de huidige Valuedge tarieven bij Binck Bank.

Kosten van beleggingsproducten
Bij het samenstellen van de portefeuilles maken wij uitsluitend gebruik van ETF’s en beleggingsfondsen. In ons selectieproces kijken wij nauwlettend naar de toegevoegde waarde van deze producten in relatie tot de kosten. Gemiddeld genomen zijn de totale jaarlijkse kosten van de producten voor een portefeuille ongeveer 0,40%. Deze kosten worden verwerkt in de waardeontwikkeling van de ETF’s en beleggingsfondsen en niet apart gefactureerd.

Rekenvoorbeeld
Klik hier voor een voorbeeld van het totale jaarlijkse kostenpercentage voor een portefeuille van €200.000 en €400.000. Dit wordt ook wel Vergelijkende Kosten Maatstaf (VKM) of Total Cost of Ownership (TCO) genoemd. Let op: deze rekenvoorbeelden zijn inclusief BTW.


PDF document
PDF document 62,67 KB
15 november 2018 15:06
PDF document
PDF document 13,40 MB
16 juli 2018 13:45