Onze overtuiging
Wat niet ‘verloren’ gaat, hoeft ook niet te worden ’ terugverdiend’

Valuedge is er van overtuigd dat de asset allocatie over de beleggingscategorieën aandelen, obligaties en cash voor meer dan 90% het rendement bepaalt. Door actieve keuzes te maken in de asset allocatie en wereldwijd te spreiden via ETF’s en beleggingsfondsen, is Valuedge in staat een betere balans te bereiken tussen rendement en risico. Het risico van aandelen en obligaties wordt geanalyseerd en voor klanten zichtbaar gemaakt in een Valuedge risicometer. Het beleggingsproces is fundamenteel van aard maar kent veel gewicht toe aan tactische elementen zoals sentiment (hebzucht en angst) op de financiële markten.

In ons beleid speelt duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid een belangrijke rol. Bij het selecteren van beleggingen kijken wij naast financiële aspecten ook naar criteria op het gebied van milieu, maatschappelijke verantwoordelijkheid en bestuur (ESG). Bedrijven die hoog scoren op deze criteria hebben namelijk betere financiële prestaties en een lager risico. De slimme combinatie van een dynamische asset allocatie met ESG criteria is volgens ons belangrijk voor het realiseren van uw doelstellingen en draagt bij aan een betere wereld.


LINCOLN'S HAT

Abraham Lincoln had moeite zijn originele gedachten te ordenen en stopte allemaal losse aantekeningen in zijn zwarte hoed. Wij werken op een soortgelijke manier. Door veel te lezen en ideeën, analyses en andere info met elkaar te delen smeden we onze visie die vaak afwijkt van wat er in de kranten geschreven wordt. We schrijven deze visie simpel en duidelijk op in zo’n 6-8 publicaties per jaar die de rode draad vormen van ons beleid. Dit is een continu proces en de basis van onze communicatie met klanten. De publicaties zijn openbaar en terug te lezen op deze website. Wij hebben door onze onafhankelijkheid de vrijheid om visies direct te implementeren in de beleggingsportefeuilles.

Bekijk alle publicaties

Wilt u onze publicaties volgen?

Schrijf dan hier in voor onze nieuws updates.