Kosten


Tarieven (per kwartaal)

Waarde van de portfolio aan het einde van kwartaal

100.000 = < 400.000

400.000 = < 2.000.000

Vanaf € 2.000.000

Vaste service fee (ex BTW)

0.225%

0.200%

in overleg
optioneel performance fee


De totale kosten van vermogensbeheer bij Valuedge bestaan uit drie componenten:

  1. Vergoeding Valuedge
  2. Kosten bank (Binck Bank)
  3. Kosten van beleggingsproducten (ETF’s / Beleggingsfondsen)

Vergoeding Valuedge
Voor de dienstverlening van Valuedge rekenen wij elk kwartaal een service fee. Deze service fee bestaat uit twee delen: een percentage van de waarde van de beleggingsportefeuille + €40 (ex BTW). Zie onderstaande tabel voor de tarieven.

Kosten bank (Binck Bank)

Binck Bank rekent kosten voor de bewaring van effecten (bewaarloon) en voor het uitvoeren van transacties. In overleg is het ook mogelijk om bij andere banken een rekening aan te houden. Klik hier voor de huidige Valuedge tarieven bij Binck Bank.

Kosten van beleggingsproducten
Bij het samenstellen van de portefeuilles maken wij uitsluitend gebruik van ETF’s en beleggingsfondsen. In ons selectieproces kijken wij nauwlettend naar de toegevoegde waarde van deze producten in relatie tot de kosten. Gemiddeld genomen zijn de totale jaarlijkse kosten van de producten voor een portefeuille ongeveer 0,40%. Deze kosten worden verwerkt in de waardeontwikkeling van de ETF’s en beleggingsfondsen en niet apart gefactureerd.

Veilig beleggen bij Valuedge
Elke klant heeft een eigen rekening bij Binck Bank voor beleggingen en liquide middelen. Volgens de Wet Giraal Effectenverkeer (WGE) zijn beleggingen van klanten beschermd tegen een eventueel faillissement van Binck Bank. Het depositogarantiestelsel van €100.000 is ook van toepassing op de rekeningen bij Binck.

Valuedge heeft een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en staat onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB). Wij zijn aangesloten bij het klachteninstituut financiële dienstverlening (KiFiD). Dit is een onafhankelijke klachteninstelling en wij accepteren uitspraken van dit instituut als bindend. Valuedge is ook een deelnemende instelling bij het Dutch Securities Institute (DSI). DSI is de bewaker van integriteit en deskundigheid in de financiële sector.

Financiële ondernemingen moeten volgens de wet een beloningsbeleid voeren dat voorkomt dat klanten onzorgvuldig worden behandeld. Het beloningsbeleid van Valuedge is zorgvuldig en beheerst en bestaat uitsluitend uit een vast, marktconform salaris voor medewerkers.